EELISA Ortak Katalog Dersleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
 

1. EELISA Ortak Katalog ders listesini nereden öğrenebilirim?

EELISA Ortak Katalog kapsamında belirlenen tüm dersler EELISA web sayfasında bir platform aracılığıyla paylaşılacaktır. Bu platformda dersler, temalar doğrultusunda detaylarıyla sunulacaktır.

2. EELISA öğrenci kayıtlarının başlangıç ve bitiş tarihleri ne zaman ilan edilecek? 

EELISA dersleri ortak üniversitelerde eş zamanlı olarak açılacaktır. Ortak üniversitelerin akademik takvimleri farklı zamanlarda başlayıp bitmektedir. Kayıt zamanları EELISA platformu üzerinde özel olarak belirtilecektir.

3. EELISA Ortak Katalog Derslerine nasıl kayıt yaptıracağım? 

EELISA Ortak Katalog kapsamında belirlenen tüm dersler bir platform aracılığıyla EELISA web sayfasında paylaşılacaktır. Bu platformda dersler, temalar doğrultusunda detaylarıyla sunulacaktır. Kayıt süreci, dersi veren öğretim elemanı, Öğrenci Dekanlığı ve ÖİDB ile koordinasyon halinde yürütülecektir. EELISA derslerine katılarak başarılı olan öğrenciler EELISA Güven Belgesi almaya hak kazanırlar ve bunun İTÜ tarafındaki takibi EELISA Bölüm/Program Koordinatörü tarafından gerçekleştirilir. EELISA dersleri krediye sayılmayacak ancak öğrencilerin aldıkları dersler diploma ekinde gösterilecektir. Bunun için öğrenciler aşağıdaki prosedürü izlerler.

  • Karşı kuruma başvuru yapar
  • Karşı kurumda dersi veren öğretim üyesinden kabul yazısı alır
  • Kabul yazısını hazırladıkları öğrenim anlaşmaları (Öğrenim Anlaşması Dökümanı) ve gereken diğer belgelerle beraber EELISA Bölüm/Program Koordinatörüne onaylatır
  • Onaylanan öğrenme anlaşmalarını ve belgelerini Fakülte/Enstitü Yönetim Kuruluna onaylatır
  • Kabul yazısını İTÜ Öğrenci Dekanlığına onaylatır
  • Kayıt esnasında karşı kurumun süreç ve adımlarını uygular
  • Ders bitiminde karşı kurumdan katılım sertifikası alır ve dönem bitiminde dersi karşı kurumun Öğrenci Dekanlığından (ya da ilgili birimden) onaylatır
  • Sertifikayı EELISA Bölüm/Program Koordinatörüne iletir
  • Alınan EELISA dersinin diploma ekine işlenmesi işlemi EELISA Bölüm/Program Koordinatörünün onayıyla ÖİDB tarafından gerçekleştirilir.

4. Sabah 8.30’da başlayan derslere online olarak nasıl katılım sağlayacağım? Aradaki saat farkı gözetilecek mi?

EELISA öğrencileri ev sahibi üniversitenin ders saatlerine göre programlarını ayarlayacaklardır; önemli olan bu öğrencilerin derslerini ev sahibi üniversitenin öğrencileriyle ortak olarak almasıdır.

5. Hibrit olarak ilan edilen derslere nasıl katılacağım?

Hibrit planda EELISA öğrencilerinin tercihlerine bağlı olarak öğrenci derslere fiziksel olarak kampüste ya da bulunduğu yerden çevrimiçi olarak katılabilir. Öğrenciler ev sahibi üniversitenin öğrencileriyle aynı sınıfta ders alacaktır. 

6. EELISA Ortak Katalog Derslerinin Erasmus’tan farkı nedir? 

Erasmus için değişim gerçekleştirecek olan öğrenciler ek finansmana ihtiyaç duyabiliyor ve bazı öğrenciler tarafından bu sebeple Erasmus değişim aktiviteleri tercih edilmeyebiliyor. Ortak katalog dersleri genel olarak hibrit yöntemle işleneceği için öğrenciler için düşük maliyetli değişim aktivitesi olarak değerlendirilmektedir. Ek olarak, Erasmus kapsamında ders alacak öğrencilerin ders intibakı söz konusudur ve öğrenciler bu doğrultuda derslerini seçmektedirler. Fakat EELISA’da ders intibakı öncelikli düşünülen bir durum değildir; dersler münferit olarak değerlendirilmektedir.

7. EELISA Ortak Katalog Dersi almak bana ne kazandıracak?

Uluslararası, çok dilli ve çok kültürlü bir ortamda alanında uzman akademisyenlerden ders alma imkanının yanı sıra, eğer öğrenci bir akademik yıl içinde toplamda 6 ECTS kredisi tamamlarsa EELISA diploma eki alabilecek; ortak derece kapsamında en az iki kampüs tarafından belirlenmiş olan tüm dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler EELISA diploması almaya hak kazanacaktır. Ortak derece çalışmaları halen devam etmektedir.


Gerekli Dökümanlar:

  Kayıt Prosedürü

  Öğrenim Anlaşması 


Sorularınız için bölümünüzün EELISA koordinatörüyle iletişime geçebilirsiniz.
EELISA Koordinatörleri Listesi