"Bizler, İstanbul Teknik Üniversitesi EELISA Öğrenci Kulübüyüz. Ana hedefimiz, öğrencileri EELISA'nın fırsatları ve toplulukları hakkında bilgilendirmek; ayrıca, onları EELISA faaliyetlerine katılmaya teşvik etmektir. EELISA öğrenci kulübü fikri, Mayıs 2022'de İTÜ'de düzenlenen Araştırma Tabanlı Öğrenme Sempozyumu'ndan çıktı. Kulübümüz kurulduğu günden bu yana İTÜ'nün Back to School Festivali’nde ve EDUCATE (Education About Climate Change and Polar Science) etkinliğinde yer aldı. Bu etkinlikler sırasında birçok öğrenciyi EELISA fırsatları hakkında başarıyla bilgilendirdik. Ayrıca ATHENS için Kasım 2022 oturumunda EDA'yı (Avrupa Boyutlu Faaliyetleri) koordine edeceğiz. Yine Kasım 2022'de, 'Barış İçin Bilim' konulu bir öğrenci münazarası düzenleyerek ilk resmi etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Kulübümüz Sürdürülebilirlik Kalkınma Hedefi 17 'Hedefler İçin Ortaklık' kapsamında da yer almaktadır. Bu çerçevede, ortak üniversitelerden öğrencilerle işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 17, sdgs.un.org web sitesinde belirtildiği gibi 'sürdürülebilir kalkınma için uygulama araçlarının güçlendirilmesi ve küresel ortaklığın yeniden canlandırılması'ndan oluşmaktadır. EELISA'nın 'United in Diversity' sloganı ile 7 ülkeden öğrencilerle yürüttüğümüz proje ve etkinliklerle Avrupa'da mühendislik, yenilikçilik ve girişimciliği artırmayı hedefliyoruz."